Bloed plassen

U heeft bloed geplast of uit urineonderzoek van de huisarts blijkt dat er rode bloedcellen in uw urine aanwezig zijn. Met behulp van onderzoek probeert de uroloog de oorzaak van de aanwezigheid van de bloedcellen vast te stellen.

Oorzaken
De aanwezigheid van bloed in de urine kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld: blaasontsteking, goedaardige vergroting van de prostaat, nierstenen of kanker van de blaas of nier.

Wat kunt u zelf doen?
Wanneer u zelf bloed in de urine ziet is het is verstandig om extra te drinken, zodat het bloed verdund wordt met urine. Daarnaast moet u een afspraak te maken met de huisarts.

Wat gebeurt er in bij de uroloog?
De uroloog zal onderzoek verrichten waarbij urinewegen worden onderzocht. Dit gebeurt op het niveau van de blaas door middel van een kijkonderzoek van de blaas, waarbij ook de plasbuis en de binnenkant van de prostaat beoordeeld kan worden. De nieren en urineleiders worden door echo en röntgenonderzoek beoordeeld. Daarnaast zal bloed en urine onderzoek plaatsvinden.

bloedplassen

 

Behandelmogelijkheden
De behandeling die de uroloog voorstelt is natuurlijk afhankelijk van de oorzaak die gevonden is, zie hiervoor het kopje aandoeningen.

Urologie Heerlen
T 088 - 459 9704

Urologie Sittard
T 088 - 459 9704