R. Bos

Functie
Uroloog
Specialisatie

Opleiding tot uroloog

Nadat hij de opleiding geneeskunde te Nijmegen heeft afgerond, vervult hij zijn dienstplicht als onderdeels-arst bij de Gele rijders te Schaarsbergen. Tijdens deze periode werkt hij op de afdeling urologie van het Radboud ziekenhuis te Nijmegen. Na een periode op de afdeling heelkunde in het Twenteborg ziekenhuis te Almelo en een wetenschappelijke stage als trialarts in het MUMC te Maastricht, is hij begonnen in Eindhoven met de vooropleiding, gevolg door een academische stage in Maastricht. De opleiding is in het Catharinaziekenhuis te Eindhoven afgerond in 2002.

Loopbaan

Na de afronding van de opleiding is hij begonnen als uroloog zowel in het MMC-Eindhoven als in het Elkerliek. In deze periode is ook een fellowship laparoscopie afgerond en heeft in die periode de laparoscopie zowel in zijn eigen ziekenhuizen als in het Catharinaziekenhuis uit gebouwd tot het huidige niveau. Daarnaast heeft hij in verscheidene andere ziekenhuizen urologen geholpen de laparoscopische operatietechniek verder te ontwikkelen. Vanaf 2014 is hij alleen nog verbonden aan het Elkerliek om vervolgens in 2016 als gastoperateur in het MUMC te Maastricht te werken. Per 1 februari 2017 is hij volledig verbonden aan het Zuyderland ziekenhuis, zowel in Heerlen als in Sittard waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de robot-geassisteerde chirurgie.

Aandachtsgebieden

Minimaal invasieve chirurgie, laparoscopie, robotchirurgie van nier-, blaas-, en prostaatkanker en het perfectioneren van deze technieken. Het overdragen van kennis en ervaring op jonge urologen in opleiding.

Urologie Heerlen
T 088 - 459 9704

Urologie Sittard
T 088 - 459 9704