Vijf ziekenhuizen bundelen prostaatoperaties in Zuyderland

  • Leff Design
  • 21 november 2019

Patiënten met prostaatkanker die een operatie moeten ondergaan, worden daarvoor voortaan door vijf ziekenhuizen doorgestuurd naar het Zuyderland ziekenhuis in Heerlen. Daar is een centrum voor prostaatkankeronderzoek geopend. In het Prostaatkankercentrum Zuid zoals de afdeling bij Zuyderland heet, werken de vakgroepen urologie samen van het Lauren tius Ziekenhuis Roermond, Maastricht UMC+, VieCuri Medisch Centrum Venlo-Venray, het Zuyderland Medisch Centrum en het Elkerliek ziekenhuis Helmond. In het Prostaatkankercentrum wordt de nieuwste robottechnologie gebruikt, de Da

Vinci-techniek. Operatieve ingrepen worden er uitgevoerd door urologen uit de ver-schillende ziekenhuizen. Onderzoeken en (na)behandelingen blijven plaatsvinden in alle deelnemende ziekenhuizen. In gezamenlijkheid wordt besloten welke behandelingvoor de patiënten wenselijk is.

In totaal zullen straks jaarlijks zo’n zeshonderd patiënten uit Limburg en Zuidoost-Brabant in dat overleg worden besproken, waarvan naar schatting tweehonderd patiënten een operatieve ingreep krijgen. De vijf ziekenhuizen werken samen om dit soort behandelingen voor Limburg en Zuidoost-Brabant te kunnen behouden. Als er te weinig geopereerd wordt in een bepaald specialisme, kan een ziekenhuis de bevoegdheid daarvoor kwijtraken.

Urologie Heerlen
T 088 - 459 9704

Urologie Sittard
T 088 - 459 9704